Een jaar lang besteden wij aandacht aan het thema Gezonde Scholen! Dit doen wij door het organiseren van diverse online evenementen, webinars en rondetafels in aanloop naar het Nationaal Gezonde Scholen Congres eind dit jaar. Op 10 november 2021 brengen we de opbrengsten van de online events samen op het Nationaal Gezonde Scholen Congres. Hier brengen we het beste uit de werelden van energie, binnenklimaat, financiering en beweging op het vlak van onderwijs bij elkaar, zowel binnen en buiten het schoolgebouw, zodat we iedere professional die zich bezighoudt met scholen kunnen informeren en inspireren. Onderstaand vind je het programma in aanloop naar het Nationale congres in november. 

Als je op de titel van een onderdeel klikt, volgt een uitgebreidere beschrijving.

Alle filters verwijderen (reset)

 • 20210922main-stage-1
   

  Dit webinar gaat de diepte in met frisse scholen, met name op vlak van ventilatie. Waar moeten de scholen aan voldoen, zowel met de hete zomerdagen op komst als voor de koude winterdagen, rekening houdend met het risico van verspreiding van virussen. We halen hierbij de actualisatie van de PvE Frisse Scholen aan, zodat deelnemers op de hoogte zijn van de eisen alsook de acties die daarop te nemen zijn. Ook staat circulariteit tijdens dit event centraal. 

  MELD JE AAN 

 • 20211013main-stage-1
   

  Het derde webinar in het najaar van 2021 legt de focus op langdurige verduurzaming. Immers: wat kunnen scholen doen nadat de subsidie verstreken is? En wat heeft jouw school nog meer nodig, naast goede ventilatie en isolatie, om een gezonde omgeving te worden? We nemen een kijkje naar de kwaliteitsverbetering van scholen op basis van inspirerende voorbeelden. Zo ook op vlak van opdrachtgeverschap: het schoolgebouw is namelijk niet alleen van de gemeente of het schoolbestuur, zoals wethouder Chantal Broekhuis zei tijdens de Verbindingsdag Gezonde Scholen in 2020. Er is behoefte aan een maatschappelijke businesscase, maar waar begin je? 

  MELD JE AAN 

 • 20211110main-stage-1
   

  Op 10 november 2021 brengen we de opbrengsten van bovenstaande online events samen op het Nationaal Gezonde Scholen Congres. We brengen het beste uit de werelden van energie, binnenklimaat, financiering en beweging op het vlak van onderwijs bij elkaar, zowel binnen en buiten het schoolgebouw, zodat we iedere professional die zich bezighoudt met scholen kunnen informeren en inspireren. Visies, projecten, tools en ontwikkelingen passeren de revue op deze dag die je niet wil missen.

  MELD JE AAN 

  Jouw visie, tool of product etaleren?
  Het Nationaal Gezonde Scholen Congres wordt een platform voor talloze visies, tools en producten om scholen gezonder te maken. Wil je een sessie verzorgen of een stand invullen tijdens het congres? Neem dan contact met ons op!

  Bram Petri
  bpetri@acquirepublishing.nl 
  06 – 45 69 93 98.

Terug naar boven